Nieuw hoofdkantoor Saled wordt volledig energieneutraal gebouwd

bieb

Op bedrijventerrein Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg is de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor Saled Nederland b.v. gestart. Naast het hoofdkantoor zal ook het magazijn meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 1700 m2, wordt volledig energieneutraal en zal naar verwachting in maart 2019 opgeleverd worden.

Oprichter en sales directeur Stef de Graaf is laaiend enthousiast over de nieuwe stap die geheel aansluit bij de gestage groei van het bedrijf. "Deze nieuwe locatie past perfect bij onze langetermijnvisie. In onze branche staan er telkens nieuwe partijen op, die vaak net zo snel weer van het toneel verdwijnen. Wij hebben bewezen een stabiele partner voor talloze organisaties en overheden te zijn, waar dankzij hoge kwaliteit en service de klanttevredenheid hoog is. Vanuit onze nieuwe locatie kunnen we onze klanten straks nog beter van dienst zijn."

Uitbreiding showroom

"We krijgen veel meer ruimte. Dankzij extra vierkante meters bij het kantoorgedeelte kunnen we een grote showroom inrichten met daarin nagenoeg alle lichtbronnen uit ons assortiment. De uitbreiding in magazijnruimte zorgt er voor dat we onze double stock strategy nog verder kunnen optimaliseren. Daarnaast is ook de bereikbaarheid en parkeergelegenheid aanzienlijk beter", aldus De Graaf.

Energieneutraal

Saled had tijdens de tekenfase één belangrijke voorwaarde: duurzaamheid. Dankzij een aantal maatregelen wordt het pand volledig energieneutraal. De Graaf: "Als partner in duurzaamheid moet je zelf het goede voorbeeld geven. We proberen dan ook altijd iedere ‘groene’ kans te benutten. Naast dat het gehele pand door onze eigen lichtbronnen zal worden verlicht, komen er zonnepanelen op het dak en wordt er een warmtepomp geïnstalleerd. Het resultaat is dat het pand zelfvoorzienend is."

Chique uitstraling

M Blokker Architecten stond aan de basis van het ontwerp. Architect Michiel Blokker: "De uitdaging bij dit ontwerp zat in de verschillende functies in één gebouw. Door slim om te gaan met verschillende entree's en het daglicht zijn we tot een mooi geheel gekomen. De combinatie van metselwerk, hout, glas en sandwichpanelen geeft het gebouw een chique uitstraling en een helder beeld van de functies." Saled deelt het gebouw met SSB, leverancier van systeemvloeren. Als alles volgens planning verloopt, wordt het nieuwe duurzame pand in maart 2019 opgeleverd.

Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door D. de Graaf op 29-05-18 www.saled.nl/nl

Wil jij op dit bieb-item reageren?

Laatste reacties

Saled had tijdens de tekenfase van de bouw één belangrijke voorwaarde: duurzaamheid.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 13 Climate action