Train to Paris

bieb

De Train to Paris reist 28 november naar Parijs, met aan boord de Nederlandse onderhandelaars voor een nieuw klimaatakkoord op de VN klimaattop 2015.

Van 30 november t/m 11 december vindt de Klimaattop (COP21) in Parijs plaats. De belangrijkste doelstelling in Parijs is de ondertekening van het nieuwe klimaatverdrag, zodat dit in 2020 mondiaal van kracht gaat. De leden van het UIC (International Union of Railways) zullen hun delegatie vanuit de betreffende landen per trein naar Parijs brengen.
Zo ook de Nederlandse onderhandelingsdelegatie. Deze stapt op zaterdag 28 november 2015 aan boord van de 'Train to Paris', een initiatief van de Nederlandse Klimaatcoalitie (NKC), ProRail en NS.

Update: de klimaatdelegatie heeft een inspirerende treinreis naar Parijs gehad, check het verslag.

Onderhandelen voor klimaatneutraliteit

De Train to Paris biedt de Nederlandse onderhandelaars meer dan een comfortabele, duurzame reis naar de Klimaattop. Het biedt een platform voor inhoudelijk debat en programma over een klimaatneutraal Nederland, met de partijen die mee naar Parijs reizen. Want ook koplopers uit het bedrijfsleven (waaronder deelnemers van de Nederlandse Klimaatcoalitie), maatschappelijke organisaties en start-ups zullen aan boord van de Thalys stappen en bijdragen aan discussies en debat.

Ambitie in 2020

Aan boord van de Train to Paris tonen NKC-leden en andere (maatschappelijke) organisaties met praktische voorbeelden hoe zij invulling (gaan) geven hun ambitie voor 2020: dichtbij al een mijlpaal voor de ambitieuze plannen van de deelnemers aan de NKC.

Groene Top Trein

Een dag voordat de trein naar Parijs vertrekt, vrijdag 27 november, rijdt de Groene Top Trein door Nederland. De Groene Top Trein verzamelt en verbindt de beste oplossingen voor de Nederlandse delegatie die de volgende dag naar Parijs vertrekt.

Update: de Groene Top Trein heeft mooie ideeën verzameld, check het verslag.

Duurzame mobiliteit

Het belang van CO2-reductie is groot om klimaatverandering tegen te gaan. Meer reizen met de trein en het OV is een manier om hier eenvoudig een bijdrage aan te leveren. Vanaf 2018 rijden de treinen in Nederland volledig op groene stroom, wat een klimaatneutrale treinreis mogelijk maakt. Daarom reist de Nederlandse delegatie met de trein naar de klimaattop in Parijs om daar de mogelijkheden die er nu al zijn om de mobiliteit te verduurzamen onder de aandacht te brengen en tevens de ogen te openen om naar andere oplossingen voor mobiliteit te kijken.

Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Iris Carolina de Gruijter op 04-12-15 klimaatcoalitie.nl

Wil jij op dit bieb-item reageren?

Laatste reacties