Drukwerk op milieuvriendelijke papiersoorten

oplossing

Bestel je drukwerk? Dan heb je te maken met een natuurproduct. De vraag naar duurzaam drukwerk wordt dan ook steeds vaker gesteld. Online drukker PeterPrint geeft gehoor aan deze vraag door het aanbieden van drukwerk op milieuvriendelijke papiersoorten voorzien van FSC-keurmerk.

Offline reclame
Door de grote 'online' wereld zien we dat de afgelopen jaren steeds meer reclameuitingen per mail of social media worden geadverteerd, wat de duurzaamheid ten goede komt. Tegelijkertijd biedt tastbaar drukwerk de mogelijkheid om op te vallen en je te onderscheiden. Deze vorm van publiciteit wordt daarom weer populairder: offline reclame wordt weer gezien. 

Inspelen op duurzaamheid
Met de vraag naar drukwerk, is het voor drukkers belangrijk om in te spelen op de vraag naar duurzaamheid. Online drukker PeterPrint heeft ecologisch verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en speelt hier op in door een aantal milieuvriendelijke papiersoorten aan te bieden met FSC-keurmerk. Zo is de inzet van drukwerk ineens een stuk bewuster en maakt het voor de duurzame ondernemer aantrekkelijk om weer 'offline' aan de slag te gaan.

FSC-keurmerk

Het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council) geeft zekerheid dat grondstoffen die zijn gebruikt afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Verantwoord bosbeheer wil zeggen dat men zich houdt aan zeer strenge productienormen. Bij het kappen van bomen wordt ervoor gezorgd dat er zo weinig mogelijk schade aan de natuur wordt aangericht.  

Paperwise
Waarom afval verspillen als we het ook opnieuw kunnen gebruiken? Dat is precies wat Paperwise zo 'wijs' maakt! De wijsheid zit hem in het landbouwafval dat opnieuw wordt gebruikt. Denk dan aan de grote hoeveelheid bladeren en stengels die overblijven van een oogst. Door dit te bewerken tot grondstof voor papier en karton hebben de producenten achter Paperwise een uniek papiersoort op de markt gebracht. 

Biotop
Biotop is een ongestreken papiersoort, crémekleurig en geproduceerd van afvalhout. Het is 100% chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Hierdoor is het verwerkingsproces een stuk vriendelijker voor ons milieu en krijgt afvalhout een tweede leven, fijne gedachte dus! Omdat Biotop geen optische witmakers bevat, behoud het een mooie natuurlijke creme tint. 

Kraft
Kraftpapier is een gerecycled papiersoort, hierdoor kan de papierkleur wat wisselen tussen verschillende batches. Kraftpapier is 100% gerecycled (post consumer) en zuurvrij, wat betekent dat het papier veel langer meegaat. 

Drukwerk
Met de mogelijkheden om online drukwerk te bestellen op deze bijzondere papiersoorten, gaat het weer samen met een prettige gedachte. Papier is en blijft een natuurproduct. Door te kiezen voor verantwoorde papiersoorten draag je bij aan een beter milieu en bescherming van de natuurlijke hulpbronnen. Meer weten? We helpen je graag verder!

Geschreven door Ferry Lammerts op 08-06-17 www.instagram.com/peterprintnl

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties