Circulaire Economie met Natuurlijk Kapitaal in de praktijk van ons allemaal!

19 april 2018, 16:00 - 20:00. Utrecht, € 42,50

evenement
Circulaire Economie met Natuurlijk Kapitaal in de praktijk van ons allemaal!

19 april 2018 16:00 - 20:00

De onderwerpen Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie zijn niet meer uit ons leven weg te denken. In Kenniscafé nr.2 reiken VVM-sectie Duurzaam Ondernemen, i.s.m. de secties Afval en Biodiversiteit en Futureproof.community ondernemers concrete handvatten aan voor het benutten van Natuurlijk Kapitaal.

Over Kenniscafé nr 2:

Inspiratie wordt verzorgd door enkele aansprekende bedrijven die al stappen hebben gezet op dit vlak. Aan de hand van de concrete voorbeelden volgt vervolgens een verdiepingsslag. In een actieve werksessie werk je samen met deelnemers en presenterende bedrijven aan een praktische shortlist van aandachtspunten waarmee je zelf in je eigen werkomgeving aan de slag kunt. Tevens biedt deze bijeenkomst weer de mogelijkheid om ideeën op te doen c.q. onderwerpen te agenderen voor Kenniscafé nr.3 (in september 2018).

Over de Kenniscafé’s Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie
De onderwerpen Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie zijn niet meer uit ons leven weg te denken.
In Kenniscafé nr. 1 is een begin gemaakt met het uitdragen en uitwisselen van kennis en ideeën over Natuurlijk Kapitaal en biodiversiteit in de beweging naar een Circulaire Economie. Deze onderwerpen werden onder de noemers biomimicry (Bowine Wijffels, Nature Wise) en ecomimicry (Douwe Jan Joustra, CANDA Foundation) in een meer algemene setting toegelicht. Vervolgens is daar in werkgroepen nader over gediscussieerd en gebrainstormd.

Meld je aan:

Graag nodigen wij je uit voor deelname aan deze bijeenkomst op 19 april op het VVM-bureau in Utrecht en om relaties die actief zijn op het gebied van innovatie en lerende organisaties aan te sporen zich eveneens aan te melden.

Programma

16:00 Ontvangst met koffie/thee

16:15 Welkomstwoord

16:20   Sprekers vanuit de praktijk: 
"Bijna volledig circulair bedrijf; van afvalwater naar proceswater en biogas, en welke problemen komen daarbij op je pad" door Walter Hulshof (Industriewater Eerbeek)

            "Zonder het onderhouden van ons Natuurlijk kapitaal is er geen circulaire economie mogelijk" door Rudi Daelmans (Tarkett waar Desso onderdeel van is)            

17:00 Denkpauze

17:15   Werksessie (verrassende werkvorm; details volgen)

            Voor de werksessie kunnen deelnemende bedrijven nog verzoeken indienen als input voor de werksessie. Waarom is men gaan nadenken over Circulaire Economie en Natuurlijk Kapitaal? Wat heeft men daartoe aan initiatieven genomen? Met welke hobbels / drempels / praktijkfrustraties wordt men geconfronteerd?

18:15 Pauze met broodjes

18:45   Resultaten delen met koppeling naar de praktijk

19:30 Successen vieren tijdens netwerkborrel (tot 20:00/20:30)

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

In Kenniscafé nr 2 reiken VVM-sectie Duurzaam Ondernemen en Futureproof.community ondernemers concrete handvatten aan voor het benutten van Natuurlijk Kapitaal.

Initiatiefnemer