Excursie naar Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling

30 mei 2018, 13:00 - 17:00. Swifterbant

evenement
Excursie naar Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling

30 mei 2018 13:00 - 17:00

Windplan Blauw wil een windmolenpark van circa 250 MW ontwikkelen in de noordwesthoek van Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad) ook wel aangeduid als projectgebied Noord in het Regioplan. Interesse om dit Windpark te bezoeken? Schrijf je in!

De VVM organiseert op 30 mei 2018 een excursie naar het project Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling. De excursie geeft inzicht in onder andere het MER en een 3D-model.

Over het park

SwifterwinT B.V. en Nuon ontwikkelen Windplan Blauw, een windpark in Flevoland ten noorden van Lelystad en Swifterbant. 74 bestaande windturbines worden vervangen door 61 grotere windturbines (met een totaal vermogen van 215 - 300 MW). De bouw van het park is voorzien vanaf 2021.

Om de effecten van het voornemen op landschap en natuur te kunnen bepalen is voor dit Windplan een MER opgesteld. Om tot in detail te laten zien hoe het windpark er uit komt te zien is daarnaast gebruik gemaakt van een 3D - model.

De MER-coördinator van dit project Jimme Zoete (Witteveen+Bos) presenteert het MER en geeft aan waar een MER voor een windpark aan moet voldoen. Het MER heeft met een gefaseerde aanpak bijgedragen aan de participatie en aan een gedragen windplan. Ingenieursbureau ROM3D demonstreert het gebruikte 3D - model waarmee de opstelling en de landschappelijke inpassing is onderzocht. Swifterwint presenteert de participatie vanuit de omgeving in het project. Op het programma staat ook een bezoek aan het toekomstige windpark en, indien mogelijk bekijken we een windturbine van binnenuit.

Programma

13:00 Ontvangst met koffie/thee

13:30 Presentatie Jimme Zoete (Witteveen+Bos), de MER-coördinator van dit project presenteert het MER en geeft aan waar een MER voor een windpark aan moet voldoen. Het MER heeft met een gefaseerde aanpak bijgedragen aan de participatie en aan een gedragen windplan.

14:00 Demonstratie Rik Olde Loohuis (ROM3D) van het gebruikte 3D - model, waarmee de opstelling en de landschappelijke inpassing is onderzocht.

14:30 Presentatie Erik van Norren (WP Blauw) - de participatie vanuit de omgeving in het project.

15:00 Een bezoek aan het toekomstige windpark met een bus en, indien mogelijk bekijken we een windturbine van binnenuit.

17:00 Einde programma

Aanmelden kan via onze website.

Twitter Facebook LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Sara Jantzen op 30-04-18 vvm.info

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

De VVM organiseert op 30 mei 2018 een excursie naar het project Windplan Blauw, een windpark in ontwikkeling. De excursie geeft inzicht in onder andere het MER en een 3D-model.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 7 Affordable and clean energy 13 Climate action 17 Partnerships for the goals