Het Overview Symposium 2017

03 november 2017, 09:00 - 18:00. Kerkrade, € 95,00

evenement
Het Overview Symposium 2017

03 november 2017 09:00 - 18:00

Kom op het Overview Symposium op 3 november alles te weten over het Overview Effect, het perspectief vanuit de ruimte dat van astronauten pleiters voor een duurzame wereld maakt. Tijdens het symposium gaan uiteenlopende sprekers in op de vraag wat het Overview Effect concreet kan betekenen voor het realiseren van doelstellingen op het gebied van MVO.

Overview effect

Een blauwgroene knikker, op de voorgrond de maan. Eind jaren 1960 zagen astronauten vanuit de ruimte de aarde. Hun denken over de toekomst voor onze planeet veranderden voor goed. Dit noemen we het Overview Effect.

Wie de aarde in zijn geheel ziet, ondergaat veranderingen in het denken over de planeet; we kunnen veel meer, alles is mogelijk. Maar hoe verhoudt deze geestdrift zich met de huidige inspanningen van burgers, bedrijven en instellingen voor een duurzamere wereld? En meer specifiek, hoe kan het overview effect van dienst zijn voor uiteenlopende organisaties?

Symposium

Columbus earth center maakt de balans op tijdens het Overview Symposium op 3 november. In het ochtendprogramma gaan deskundigen in op het Overview Effect en de vraag of je dit kunt ervaren zonder zelf naar de ruimte te gaan. Daarbij zal ook de film Earth Our Planet, Our Home draaien in het spectaculaire Columbus earth theater.

De sprekers in de middag richten zich op wat het overview effect concreet kan betekenen voor het realiseren van doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Programma en tickets

Kijk voor de volledige programma en tickets op de website van Overview Symposium 2017.

Facebook
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Mischa Horninge op 18-09-17 overviewsymposium.com

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Kom op het Overview Symposium 3 november alles te weten over het Overview Effect en het potentieel voor het realiseren van doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en MVO.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 17 Partnerships for the goals