VVM Kenniscafé 'Jong Geleerd, Oud Gedaan' met Jan Terlouw

18 april 2018, 17:30 - 20:30. volgt z.s.m

evenement
VVM Kenniscafé 'Jong Geleerd, Oud Gedaan' met Jan Terlouw

18 april 2018 17:30 - 20:30

Het VVM Café ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan – Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst’ staat in het teken van de verbinding tussen oudere en jongere generaties. De hoofdspreker is Jan Terlouw en twee jonge toppers uit de duurzaamheidswereld - Linde Nieman en Hanna Lubbers - zullen hem vergezellen. Kom je ook?

Jan Terlouw

Afgelopen jaar wist Jan Terlouw de voorzitters van tien politieke jongerenorganisaties – van links tot rechts – te verbinden door gezamenlijk een manifest op te stellen en te ondertekenen voor een duurzame toekomst van Nederland. Centraal in dat manifest staan duurzaamheid en milieu. Jan Terlouw maakt zich de laatste jaren hard voor duurzaamheid en actie tegen klimaatverandering – zowel in zijn publieke optredens, zoals in De Wereld Draait Door, als in zijn recente jeugdboeken. Hij ziet daar een belangrijke rol weggelegd voor de jonge generatie. Wij zijn benieuwd naar zijn visie en de rol die wij als studenten en jonge professionals kunnen spelen. Ongetwijfeld een inspirerend verhaal.

Linde Nieman en Hanna Lubbers

Linde Nieman en Hanna Lubbers zijn beide verbonden aan organisaties die zich richten op duurzaamheid en klimaat door studenten en jonge professionals. Hanna is afgelopen jaar opgenomen in de Duuzame Jonge 100 – de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. Linde is voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging die een Jonge Klimaatagenda heeft opgesteld. Zij zullen vertellen waar zij mee bezig zijn en hoe volgens hun studenten en jonge professionals kunnen bijdragen aan duurzaamheid en klimaat. We vragen hen te reageren op het verhaal van Jan Terlouw.

Gesprek

Samen met de sprekers gaan we in gesprek over duurzaamheid, klimaat en de bijdrage die wij daaraan kunnen leveren. We hopen samen tot nieuwe, inspirerende ideeën en acties te komen die alle aanwezigen mee naar huis, de collegezaal of hun werk kunnen nemen. Alle aanwezigen zijn uitgenodigd om mee te praten, vragen te stellen aan de sprekers en met ideeën te komen. Na afloop volgt een netwerkborrel.

Kom ook!

Laat deze kans niet missen en kom naar het VVM Café ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan – Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst’ voor inspiratie. Samen kunnen we het verschil maken.

Facebook Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Sara Jantzen op 27-02-18 vvm.info/vvmcafe/april2018

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst’ staat in het teken van de verbinding tussen oudere en jongere generaties om zo elkaar te inspireren.

Initiatiefnemer

Deelnemers