WeDo 2030! festival

08 november 2017, 08:30 - 19:00. ijVENUES, € 395,00

evenement
WeDo 2030! festival

08 november 2017 08:30 - 19:00

Een einde aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering? Dat is mogelijk als wereldwijd overheden, bedrijven, ngo’s en burgers de handen ineen slaan. Ook in Nederland kunnen we het verschil maken. Kom naar het WeDo 2030! festival en doe mee!

Op 8 november kun je jouw ideeën voor een betere wereld laten zien en anderen vinden om samen actie te ondernemen. Nobelprijswinnaar en voormalig Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan komt voor dit festival naar Nederland. Laat je inspireren door zijn verhaal en sluit je aan bij WeDo 2030! festival. Met elkaar komen we verder.

Voor een duurzame en rechtvaardige wereld

Gelijke rechten, medische zorg en veilige leefomstandigheden voor iedereen. Herbruikbare energie en schoon drinkwater. Dat zijn ambitieuze en tegelijkertijd haalbare doelen als mensen zich daar samen sterk voor willen maken. Vrijwel alle landen op de wereld zijn lid van de Verenigde Naties. Vanuit die unieke positie maakt de VN samenwerking tussen en binnen landen mogelijk.

Voor de periode tot 2030 heeft de VN haar ontwikkelingsagenda samengevat in 17 Sustainable Development Goals, kortweg SDG’s. Die doelen hangen onderling met elkaar samen en als het lukt ze te realiseren, kunnen we armoede en onrecht daadwerkelijk uitbannen.

Inspiratie en in actie

JCI – Junior Chamber International Nederland is organisator van het WeDo 2030! Festival. Tijdens het WeDo 2030! festival vertellen koplopers uit binnen- en buitenland wat zij ondernemen om de SDG’s waar te maken. Zo geeft Kofi Annan, voormalig Secretaris-generaal van de VN en Nobelprijswinnaar, zijn visie op werken aan een betere wereld. Zijn verhaal en dat van andere bekende visionairs inspireert om zelf óók in beweging te komen.

Het plenaire programma in de ochtend gaat over het belang van de SDG’s en wat er wereldwijd al gebeurt om deze te realiseren. In de middag vertellen Nederlandse toonaangevende sprekers hoe zij verandering op gang brengen. Deelnemers kunnen in de middag ook de SDG paviljoens bezoeken. In ijVENUES vinden ze 17 paviljoens die elk over één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen gaan. Bij de paviljoens kunnen ze in gesprek gaan met partijen die zich voor dat doel inzetten.

Samen sterker

Het WeDo 2030! festival is hét evenement voor bedrijven die al maatschappelijk ondernemen of dat willen doen. Voor overheden die zich richten op het bestrijden van armoede en voor ngo’s die zich bijvoorbeeld inzetten voor mensenrechten, gendergelijkheid, biodiversiteit en een schoner milieu. Maar ook voor burgers die op welke manier ook de handen uit de mouwen willen steken voor een betere wereld en daarvoor samenwerking zoeken met anderen.

Partners van het festival en deelnemers met een VIP-ticket zijn van harte welkom bij speciale WeDo 2030! commitment-lunches. Daar kunnen zij gericht andere deelnemers ontmoeten om gezamenlijke acties te bespreken en in gang te zetten.

Facebook
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Johan Quarré op 19-08-17

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Samen de wereld duurzamer maken. Iets voor een verre toekomst waar je geen invloed op hebt? Niets is minder waar: kom 8/11 naar WeDo 2030! festival

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 2 Zero hunger 5 Gender equality 13 Climate action