Zeventiende Nationaal Sustainability Congres - Purpose, Action, Impact!

09 november 2017, 09:30 - 17:30. Congrescentrum 1931 te Den Bosch, € 395,00

evenement
Zeventiende Nationaal Sustainability Congres - Purpose, Action, Impact!

09 november 2017 09:30 - 17:30

De zeventiende editie van het Nationaal Sustainability Congres (NSC) op 9 november 2017 richt zich op het versnellen van de duurzame ontwikkeling door purpose en impact. Tijdens het NSC 2017 geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Laat je inspireren en word onderdeel van deze actiegerichte beweging.

Maak een plan

Het bedrijfsleven en overheden zijn aan zet. Met alleen mooie ideeën, redden we het niet. Nu komt het aan op het opzetten van actieplannen en de concrete uitvoering daarvan. De Sustainable Development Goals (SDG's) vormen daarbij een kapstok en uitdaging om in 2030 op tal van terreinen de wereld daadwerkelijk te verbeteren.

Toekomst

Als we naast duurzame ontwikkeling ook grote veranderingen meenemen, zoals de vierde industriële revolutie, ICT-ontwikkelingen en sociale vernieuwingen, dan staat het bedrijfsleven voor grote uitdagingen. Voor veel bedrijven betekent dit dat het businessmodel volledig op de schop moet!

Bedrijven zonder duidelijke 'purpose', hebben geen toekomst. Producten en diensten moeten van maatschappelijk nut zijn, een positieve bijdrage leveren en impact hebben. Zo niet, dan zijn bedrijven niet alleen minder aantrekkelijk voor beleggers en investeerders, maar ook voor potentiële werknemers. Kortom, ze zijn niet 'futureproof'.

Kritiek

De kritiek op bedrijven die actief zijn in de fossiele grondstoffen en in de tabaks- en voedingsmiddelenindustrie neemt bijvoorbeeld toe. Impact-investing en sociale ondernemingen nemen een steeds grotere vlucht en start-ups zijn veel sneller in staat, vaak disruptieve, innovaties op de markt te brengen en de gevestigde orde te verslaan. Aan overheden de schone taak, om een versnelde duurzame ontwikkeling te faciliteren voor alle spelers. Door ruimte te creëren en kaders aan te passen.

Nationaal Sustainability Congres

Tijdens het Nationaal Sustainability Congres op 9 november 2017 willen deze transformatie centraal stellen en helpen. Niet alleen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk, maar door urgente vraagstukken te vertalen in oplossingen, concrete afspraken en acties.  Daarbij verbinden we relevante stakeholders, waar jij als deelnemer er een van bent. Het Nationaal Sustainablity Congres als een nieuw startpunt voor een versnelling in duurzame ontwikkeling; purpose, action, impact!

Meer informatie

Benieuwd naar het programma, sprekers, prijzen en het aanmeldformulier? Deze vind je op de website van het Nationaal Sustainability Congres.

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Folkert van der Molen op 22-09-17 sustainability-congres.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Het Nationaal Sustainability Congres 2017 heeft als thema: Purpose, Action, Impact. Met sterke line-up, deelsessies, Sustainability Fair en Innovation Platform.

Initiatiefnemer

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 13 Climate action