wissel community

Circulairondernemen

Samen werken aan een circulaire economie, bekijk de uitdagingen en oplossingen.

Klimaatcoalitie

Klimaatneutraliteit is haalbaar en rendabel. Lees de voorbeelden, inspiratie en informatie.

Beton

De verduurzaming binnen de betonindustrie uitgelegd.

Futureproof

Ontdek uitdagingen en oplossingen voor toekomstbestendige businesscases.

Twentyone

Duurzame, sociale en circulaire stedelijke ontwikkeling over de hele wereld in kaart.

Agrifood

Kennis en inspiratie voor een toekomstbestendige, maatschappelijk verantwoorde gezonde voedselketen.

Eindhoven

Werkt aan een klimaatneutrale stad waarin afval waarde heeft en ieder talent telt.

Ambitie2020

Bekijk de ambities voor 2020 van het Nederlandse bedrijfsleven hier.

GBN

Ontdek hoe grote bedrijven werken aan klimaatneutraliteit, circulaire economie en eerlijke ketens.

Natuurlijk kapitaal

Grensverleggers

Bekijk meer communities

Welkom op klimaatcoalitie.nl

Op deze site vind je inspiratie, tools en middelen én netwerk op het gebied van klimaatneutraal ondernemerschap. Daarnaast is dit platform dé plek van de deelnemers van de Nederlandse Klimaatcoalitie: deze organisaties, bedrijven en instellingen hebben de ambitie om voor 2050 klimaatneutraal te ondernemen. Jij ook? Meld je aan en onderteken de code of conduct! Liever eerst inspiratie en kennis opdoen? Dat kan ook, sla dan deze stap over in het aanmeldproces en begin met het delen van ervaringen en evenementen of ga op zoek naar voorbeelden en sluit je aan bij bijeenkomsten!

Voorlopig is klimaatcoalitie.nl in bèta beschikbaar. Dat betekent dat nog niet alle functies werken, deze worden komende tijd geïmplementeerd. Laat je dat vooral niet weerhouden alvast een profiel aan te maken en je cases en evenementen te delen.

Over klimaatcoalitie.nl

Klimaatcoalitie.nl is het platform van de Nederlandse Klimaatcoalitie. Hier kunnen ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden hun projecten, evenementen en ervaringen delen. Maak een profiel aan, voeg toe waar je werkt, hoe andere ingelogde gebruikers jou kunnen bereiken en start met delen. Vergeet vooral niet de klimaatneutrale onderwerpen toe te voegen waar jij in geïnteresseerd bent: dan komen deze prominent naar voren in je eigen highlight pagina als je bent ingelogd.

Casus

Heb jij een klimaatneutraal project, product, business case of idee? Maak een casus aan en geef aan wie hier nog meer aan bij hebben gedragen.

Event

Organiseer jij een evenement over klimaat of klimaatneutraal ondernemen? Maak een event aan en nodig anderen uit om deel te nemen.

Bieb

Tools, middelen, artikelen en onderzoeken krijgen een plekje in de bieb. Zo gaat er niks verloren en blijft waardevolle content beschikbaar voor een groot publiek.

Bedrijf

Of organisatie, of stichting, of instelling of overheid. Kortom: waar werk jij?

Persoon

Dit is je eigen profiel, in de bètaversie nog niet zichtbaar voor anderen, maar wel noodzakelijk om casussen, events en bieb-items aan te maken.

Waarom klimaatcoalitie.nl

We willen werken aan een klimaatneutrale samenleving beter mogelijk maken. Op dit platform krijg jij de mogelijkheid om anderen te inspireren, van elkaar te leren, netwerk op te bouwen en het geleerde in praktijk te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat klimaatneutraal ondernemen voor 2050 de norm wordt.

Over ons

Om organisaties, bedrijven en overheden te ondersteunen met klimaatneutraal ondernemen hebben het ministerie van IenM, Klimaatverbond, MVO Nederland en Natuur en Milieu de handen ineengeslagen. Samen metde deelnemers bouwen we aan een sterke coalitie om voor 2050 klimaatneutraal ondernemen de norm te maken. Leden van de Nederlandse Klimaatcoalitie ondertekenen een Code of Conduct waarin zij aangeven voor 2050 klimaatneutraal te opereren. Daarnaast berekenen zij hun CO2 footprint voor onze nulmeting: waar staat de Nederlandse Klimaatcoalitie in 2015? Ons volgende meetpunt? In 2020: de leden van de Nederlandse Klimaatcoalitie formuleren ook een klimaat-ambitie voor een kortere termijn.

De deelnemers van de Nederlandse Klimaatcoalitie kunnen rekenen op de kennis en steun van de initiatiefnemers. Daarom vind je ook onze activiteiten en inzichten rondom klimaatneutraal ondernemen. En we nodigen je graag uit om hetzelfde te doen.