Duurzaam Inkopen: MVO-prestaties van bedrijven in beeld

oplossing

Het FIRA Platform is een online register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten (inkopers). Het platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.

FIRA Reporting

MVO wordt steeds meer een doorslag-gevende factor bij aanbestedingen. Klanten en relaties vragen steeds vaker naar MVO-prestaties van een bedrijf. Anno 2017 gaan er letterlijk opdrachten verloren door gebrek aan MVO-programma en/of gebrek aan transparantie. Met het FIRA Platform bouw je nu simpel en makkelijk een eigen MVO-rapport.

  • Je hebt geen MVO-kennis nodig

  • Efficiënt, één keer per jaar

  • Geloofwaardig MVO-rapport

Je wordt gekoppeld aan een assessor van FIRA. Deze MVO-expert ondersteunt bedrijven bij het opzetten van een MVO-rapport. Met de software van FIRA zet je gemakkelijk je MVO-prestaties op een rij. FIRA levert vervolgens een geverifieerd MVO-verslag. En jij levert de klant aantoonbaar betrouwbare informatie in plaats van een broodje aap.

FIRA Analytics

FIRA biedt tevens een platform gericht op het versterken van de samenwerking met leveranciers door transparantie op ambities, kennis, best practices en prestaties. Gebruik de implementatie-tools van FIRA Analytics en je zult zien dat MVO snel en efficiënt kan worden meegenomen in het inkoopproces. FIRA helpt om de juiste MVO-onderwerpen aan de orde te stellen op het juiste moment in de inkoopcyclus. 

Over FIRA

FIRA is een verificatie-bureau en verifieert MVO-rapporten van bedrijven en instellingen. De MVO-rapporten kunnen opgenomen en geanalyseerd worden via een online platform. Op deze wijze maken wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bespreekbaar.

Lees onze 5 redenen waarom je nú met MVI (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen) moet beginnen!

LinkedIn™ Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Lex de Bruijn op 23-06-17 firaplatform.nl

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties