Energiefonds Overijssel biedt financiële ondersteuning voor duurzame energie

oplossing

Werkt jouw bedrijf, woningcorporatie of project aan het verduurzamen van de energievoorziening? Bekijk dan de financiële mogelijkheden van het Energiefonds van de provincie Overijssel. Wij bieden een financiële bijdrage met als doel in 2023 20% Nieuwe Energie te realiseren.

Financieringsmogelijkheden en advies Nieuwe Energie

Het Energiefonds Overijssel is een revolverend fonds dat €200 miljoen investeert in projecten, ondernemingen en organisaties die nieuwe energie opwekken of besparen, de ontwikkeling van technologische innovaties en energiebesparende projecten in de (sociale) woningbouw. Het Energiefonds verstrekt geen subsidie maar neemt actief deel aan een project of onderneming. Een lening, garantie of participatie is afhankelijk van de plannen, omvang en aard van een aanvragende organisatie.

Het rendement van Nieuwe Energie

Het Energiefonds is een initiatief van de provincie Overijssel, als onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. De Provincie richt zich hierbij op een maatschappelijk rendement op het gebied van besparing, nieuwe energie, werkgelegenheid en innovatie. Ook een financieel rendement is het uitgangspunt van het fonds, de waarde van het revolverende fonds moet in stand worden gehouden.

Het beleggingsbedrijf van de ASN Bank beheert Energiefonds Overijssel en werkt hiervoor samen met Start Green Venture Capital.

 

Met €100 miljoen van de financiering van innovaties en projecten streeft het fonds naar:

200 terrajoule energiebesparing of woninggebonden energieopwekking op jaarbasis
1.000 mensjaren aan arbeidsplaatsen in de Nieuwe Energie

 

De overige fondsen richten zich op het maatschappelijk rendement van

4.500 tot 14.000 terrajoule energie uit hernieuwbare bronnen of bespaarde fossiele energie op jaarbasis
150 tot 300 structurele arbeidsplaatsen bij de projecten of ondernemingen waaraan het fonds bijdraagt

Zo maak je gebruik van het Energiefonds

Je doorloopt 5 stappen van aanvraag naar uitvoering. Zo beoordeel je eerst zelf of jouw project in aanmerking kan komen [LINK naar criteria] en doe je een oriënterende intake via de website. Pas daarna lever je meer informatie in over je verdienmodel en de technische en juridische aspecten. Na het contract ga jij aan de slag met het Energiefonds. Monitoring en rapportage zijn de laatste onderdelen van dit stappenplan.

Resultaten tot nu toe

Inmiddels hebben al diverse verschillende partijen een aanvraag ingediend en hun project gerealiseerd met het Energiefonds. Van verlichting voor het stadion van voetbalclub PEC Zwolle tot het totaal ontzorgconcept van Boer en Zon BV in Ommen en de pyrolyse techniek van Empyro uit Enschede voor de energiecentrale van Friesland Campina in Borculo.

Bekijk hier alle projecten

Wil jij ook gebruik maken van het Energiefonds? Neem dan contact met ons op via de site: www.energiefondsoverijssel.nl.

Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Iris Carolina de Gruijter op 28-05-18 www.energiefondsoverijssel.nl

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties

Het Energiefonds van de provincie Overijssel biedt ondernemingen, organisaties en projecten de mogelijkheid tot financiering van Nieuwe Energiemaatregelen vanuit een revolving fonds.

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 13 Climate action