Moduplus - Circulair zitten op modulaire meubels

oplossing

Als lego creëert Moduplus speelse meubelcombinaties van slechts een tweetal elementen. Deze modulaire basiselementen kunnen oneindig worden herschikt tot nieuwe formaties waardoor de ze een lange levensduur genieten en makkelijk hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Innovatief
Meubels van Moduplus bestaan uit zitelementen en rugelementen. Een gatenpatroon in de onderkant van de elementen laten gebruikers met poot- en koppelstukken elk denkbare combinatie maken, van fauteuil, tot zitgroep, tot compleet ziteiland, zonder dat de gebruiker daar gereedschap bij nodig heeft. Op deze manier blijven de elementen op hun plaats en zijn er geen zichtbare bevestigingspunten. De basis voor de zitting wordt gevormd uit het recyclebare materiaal EPP (Expanded PolyPropylene): licht in gewicht, duurzaam, sterk en eenvoudig te vormen en te recyclen. 

Eindeloos herbruikbaar
Tot in het kleinste onderdeel zijn de Moduplus meubel-elementen herbruikbaar. Zo is de bekleding afneembaar, wasbaar en vervangbaar, en kan er qua meubel formaties eindeloos worden gerestyled. Moduplus biedt tevens Cradle-to-Cradle gecertificeerde textiel voor de bekleding. De modulaire natuur van de meubels maakt het scheiden en recyclen van de materialen gemakkelijk aan het eind van de levensduur. Omdat de EPP-basiselementen licht in gewicht zijn, is transport ervan relatief energiezuinig.

Tijdloos
Moduplus verwacht dat het minimalistische en tijdloze ontwerp van de meubelen ze in staat stelt om trends te overleven, en ze zo een nog langere levensduur te garanderen.

Twitter Facebook
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Bas Jongerius op 02-11-16 moduplus.nl

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties