ROCKET! Celebrating the dreams of Wubbo Ockels

oplossing

ROCKET! is een muzikale theatervoorstelling, geschreven door gepassioneerde non-professionals. De theatervoorstelling is geïnspireerd op Wubbo Ockels' gedachtegoed over duurzaamheid. Genieten van het leven stond bij Wubbo centraal, maar wel de aarde daarin sparen. Het publiek gaat naar huis toe met het besef dat elke stap telt, hoe klein ook.

 

ROCKET! is een rijke mix van live rockmuziek, geprojecteerde animatiebeelden, hilarische filmfragmenten (met o.a. prominente Nederlanders) en meeslepend theaterspel door twee actrices én een acteur van tien jaar. Deze uiteenlopende discplines muziek, animatie, film en toneel zorgen voor een onvergetelijk theaterspektakel.

Muziek

De krachtige muziek van rockband PB2 geeft de voorstelling een heerlijke 'energieboost', maar zorgt in combinatie met de animatiebeelden en het toneelspel er ook voor dat de voorstelling direct bij je 'binnenkomt'.

Animatie & film

De grote kracht van de animatie van Mannes vd Berg is de vorm: speels, puur & integer. Waardoor deze beelden jong én oud in alle lichtheid direct raken, zeker in combinatie met de symfonische muziek van PB2.

In de film- en animatiebeelden, die grotendeels de fantasie/droom van de elfjarige Thomas vertalen, zien we vooral hoe de wereld in paniek reageert op het vastzitten van twee vrouwen in de ruimte en hun naderende dood. We zien op hilarische wijze hoe de wereld (de media) er op duikt. We zien de meest uiteenlopende acties ontstaan, we zien het ene (falende) reddingsplan na het andere. We zien samenwerking op aarde, verbroedering ontstaan om een probleem dat de wereld 'raakt', op te willen lossen. Het is absurdistisch en uitvergroot. Maar deze (overtrokken) beelden van wereldse hysterie die ook mooi de bereidwilligheid van mensen laat zien om wel degelijk goed te willen doen, zijn wel verdacht herkenbaar. Daardoor zal het 'vijf voor twaalf'-besef, hoewel met humor en lichtheid gebracht, wél bij het publiek worden aangewakkerd.

Toneel

De twee actrices van theatercollectief blondeBIZON weten als geen ander hoe ze grote thema's kunnen vertalen naar tekst en spel die dicht bij mensen zelf komt. Tragische verhalen in lichtheid brengen. Grote thema's persoonlijk maken. Als vrouwelijke astronauten zullen zij Wubbo's credo uitdragen. Optimistisch blijven, hoe uitzichtloos de situatie ook moge zijn. Samen met een acteur van tien jaar zullen zij het publiek vermaken, verrassen, vertederen, en inspireren.

De voorstelling wordt in nauw overleg en samenspraak gemaakt met zijn vrouw Joos en dochter Gean Ockels. Een videotrailer is eind november klaar.

synopsis_ROCKET!_Celebrating_the_dreams_of_Wubbo_Ockels.pdf
het internet
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door De Groene Top Trein op 03-11-15 blondebizon.nl

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties