EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval

oplossing

EverUse produceert een innovatief, circulair isolatiemateriaal van papierafval. Daarmee komt de droom van de oprichters uit. Zij zagen dat elke Nederlander jaarlijks zeventig kilo papier weggooit en stelden zich de vraag: wat als oud papier geen afval wordt, maar wij het upcyclen naar een circulair product dat nooit wordt weggegooid?

EverUse wil bijdragen aan een afvalloze maatschappij met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

Gezondheid

EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. De materialen zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product erg geschikt voor niet alleen duurzame, maar ook gezonde gebouwen.

Eisen

Bouwmaterialen moeten aan strenge eisen voldoen, dat maakt het uitdagend om een nieuw product op de markt te brengen. De producten van EverUse hebben alle testen ondergaan en scoren hoog voor thermische isolatie en brandveiligheid. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten.  

Verboden weg te gooien

De fabriek in Sneek is ontworpen om elke mat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie. 

Als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd. EverUse blijft eigenaar van de grondstof. Zo kan het bedrijf verantwoordelijkheid nemen en wordt er niks van de mat weggegooid.

Made in Holland

EverUse producten worden in Nederland gemaakt. We houden de CO2-footprint qua transport op deze manier zo laag mogelijk. Wat ons betreft is lokale productie een essentieel onderdeel van de circulaire economie. We zijn trots dat wij zo de werkgelegenheid in Nederland stimuleren. EverUse heeft de plannen voor de volgende Nederlandse fabrieken al klaar.​

Cradle to Cradle en CO2

EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. Wij dragen zo met ons circulair isolatiemateriaal bij aan de CO2 en circulaire doelstellingen van organisaties.

Facebook LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Martijn Vinke op 21-11-17 www.everuse.com

Wil jij op deze oplossing reageren?

Laatste reacties